Офіційна повна назва Організації українською мовою – громадська  організація «Cпільнота освітян: Об’єднаймось задля справедливості та рівних можливостей»;  англійською мовою – public organization “ Community of Educators: Uniting for Justice and Equity”.Скорочена назва Організації українською мовою – ГО “CO:OCPM”; англійською мовою – PO ” CEUJE”

Будучи членами світової спільноти, освітяни несуть відповідальність за гарантію забезпечення системою освіти справедливості, миру, соціальної рівності прав та загальної реалізації прав людини. З цією метою, програми усіх освітніх установ для дітей, молоді та дорослих повинні мати за мету виховати в своїх учнів обізнаність в питаннях соціальної справедливості, демократичних цінностей, почуття самоповаги, соціальної само ідентифікації та заохочувати їх до активної участі в місцевих та глобальних суспільствах. Щоб розвивати та розповсюджувати демократичні цінності в українській освіті та співпрацювати зі спільнотами з інших країн та підтримувати один одного, працівники освіти ставлять за мету об’єднатися, щоб створити персоналізовану некомерційну позаурядову асоціацію.

Метою діяльності Організації є здійснення та захист прав і свобод членів суспільства, задоволення суспільних інтересів через сприяння формуванню  наукового, інтелектуального, духовного, культурного, розвитку та соціальної свідомості суспільства. Забезпечення системою освіти справедливості, миру, соціальної рівності прав та загальної реалізації прав людини. використовувати освіту як засіб захисту та реалізації соціальної справедливості та прав людини; нести відповідальність за гарантію забезпечення системою освіти справедливості, миру, соціальної рівності прав та загальної реалізації прав людини  сприяння інтелектуальному, особистісному, науковому та творчому розвитку членів суспільства.

Організація не ставить за мету отримання прибутку.